Vilka är vi?

Tellurian Goods AB grundades under sommaren 2021. Berättelsen bakom rosteriet utgår från en djupt grundad passion för kaffe som tog sin start när grundaren av företaget i sina yngre år hjälpte en vän att bygga upp en espressobar. Insikten att kaffe kan vara så mycket mer än det bryggkaffe vi möter hemma kom att resultera i att intresset för vad som gick att åstadkomma växte sig starkare.

När vi många år senare möte våra första gröna etiopiska kaffebönor öppnade en ny potential upp sig och de första hemrostade bönorna togs kort därefter ut ur en liten Ikeaugn. Röken bolmade ut ur ugnen in i köket och kaffebönornas silverskinn låg spritt lite överallt, men trots detta vardagskaos visade det sig vara mödan värt när den första egenrostade bönan maldes i kaffekvarnen, pressades till en kaffepuck, och sedan koncentrerades till en mycket fin espresso med hjälp av ett stabilt 9 bars tryck från vår espressomaskin.

Kaffebönan visade efterföljande månader att den kan var så mycket mer än bara en ”mellanrost”, ”franskrost” eller ”mörkrost”. Tidigare gränser suddades ut och en ny verklighet öppnade upp sig, vad kan ett kaffe faktiskt smaka?

Vår önskan är att utforska detta tillsammans med dig med hjälp av vårt lilla mikro-rosteri beläget 10 minuter utanför Åmål i närheten av ett litet sekelskiftestorp cirka 400 meter från Vänerns strand.

Gott kaffe är mer än en dröm.